diumenge, 15 d’agost de 2010

Illa de Xàtiva al Llibre Alternatiu de la Fira


Ja estem en Fira d'Agost de Xàtiva i amb ella ha arribat una nova edició del Llibre Alternatiu de Fira, una iniciativa de l'Editorial Ulleye d'Antoni López, amb afany crític i completament al marge del llibre de fira oficial. Enguany, el llibre portava de regal un cd musical del grup Aplec, però Antoni ens va proposar d'incloure un dvd del documental Illa de Xàtiva, un documental sobre les Comarques Centrals del País Valencià. Ens va semblar que era una bona oportunitat per difondre entre els xativins el documental i li vam dir que sí. Així que enguany trobareu regal doble si vos feu amb el llibre.

El llibre porta articles de Vicent Àlvarez (del Consell Valencià de Cultura), d'Agustí Ventura, de Josep Lluís Cebrian, de Miquel Lorente, i dels membres d'Aplec Rafa Soro i Miquel Juan, entre d'altres autors.

Un dels gran atractius del llibre és recuperar l'únic disc del grup de Xàtiva Aplec, gravat el 1978. Rafael Soro, un dels seus membres, explica en un dels articles del llibre la història del grup. L'article recull fotografies i cartells de l'època i el cd inclou també les cançons d'Aplec que es van incloure al recopilatori Uscire dalla notte (Canzoni di lotta del Paese Valenziano) fruit d'una gira de diversos cantants i grups valencians per Itàlia.

Pel que fa al documental volem recordar ací la interessant reflexió que li va dedicar Xavier Aliaga, un dels entrevistats, a l'article Els límits de la província, publicat al diari El Mercantil Valenciano i que podeu trobar al seu bloc Sota la Creueta.

Cap comentari:

Entrades populars