dijous, 26 de maig de 2011

Com es construixen les majories absolutes al País Valencià? (3) El vot post morten

M'ocupe ara d'una de les tècniques més sorprenents de recaptació de vot. Naturalment no me l'he inventada jo (si fora tan "ocurrent" ja seria un novel·lista famós). Com en el cas de l'enxufisme o la compra de vot, em base, de nou, en un remor. Un remor que a ben segur és fals i inventat per l'oposició, és clar! L'he anomenat vot post morten, ja que consistix en fer que els morts voten, encara que hi ha altres variants. Segons es diu en determinat poble de La Costera, hi va arribar un vot per correu d'una mongeta, amb tan mala sort, que, ves tu per on, hi havia una apoderada del PSPV que coneixia a la mongeta i se'n va adonar que portava morta unes setmanes. Per altra banda desconeguem per a qui seria el vot de la mongeta, qui sap si per a EUPV, no? Si l'enxufisme i la compra de vot tenen per objectiu aconseguir el vot de la gent que pot votar, el vot post morten s'adreça a la gent que no pot votar ja de cap manera. No cal ni dir que per executar correctament aquesta tècnica cal estar atent a les defuncions locals en les setmanes prèvies al tancament del plaç del vot per correu. Una variant perfeccionada del vot post morten és el vot de les persones que es troben incapacitades psíquicament per votar bé per malaltia psíquica, bé per malaltia en fase terminal o per simple vellesa. Aquesta variant té l'avantatge respecte de l'anterior que el votant està viu, pel que es pot considerar un vot amb més garanties i efectiu.

4 comentaris:

Ernest Pefigüell ha dit...

Anècdotes... A mi em preocupa més que una majoria de gent de Txàtiva, País Blavencià i Aspanya voten a males persones. Això per a mi és més greu, perquè qui legitima als polítics i partits polítics som els votants.

Refel ha dit...

Ai, Ernest! primer volies una anàlisi sociològica i ara que te l'estic oferint per entregues vols una anàlisi moral.

La tindràs també, però pensa que, al final, cal passar a l'acció. Estàs disposat? o no només vols passar l'estona? No sols s'és còmplice per vot, també s'és còmplice per omissió.

Ernest Pefigüell ha dit...

Només vull passar l'estona. Acció? Que demanes quan demanes acció? Tot això es "divertimento", borumballa, 8 i 9 bords... Només hi ha una acció possible: que és el dia d'acció de gràcies no obtingueren els vots que obtenen PP i PSOE. En el teus primer anàlisi assenyalaves que el PP no tenia majoria absoluta de vots, però si sumem PP+PSOE... I la culpa la té la ignorància dels votants.

Refel ha dit...

Ai, Ernest, hi ha coses millors per passar l'estona!

Entrades populars